ua en ru

Відносини між Україною і НАТО стали більш тісними порівняно з минулим роком

Відносини між Україною і НАТО стали більш тісними порівняно з минулим роком Фото: (facebook.com/barbora.maronkovakyiv)

Голова Центру інформації та документації НАТО вважає, що треба переглянути загальну систему функціонування інституцій

Відносини між Україною і НАТО стали більш тісними порівняно з минулим роком. Про це на прес-конференції "Чи переживуть відносини України з НАТО вибори?" повідомила Барбора Маронкова, голова Центру інформації та документації НАТО, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Відносини між Україною і НАТО - вони є дуже хорошими. Коли ми говоримо про ці відносини, я б запропонувала розглядати довгострокові цілі. Звичайно, перешкоди можуть виникнути на нашому шляху. Так, як от було в Словакії. Кожна країна пережила чимало реформ на шляху до НАТО", - сказала вона.

За її словами, треба переглянути загальну систему функціонування інституцій.

"Тут йдеться не лише про стандарти, а й про менталітет, погляд на деякі речі. Держава мусить зосередитися на широких реформах. Відносини таки насичені, широкі й продуктивні. З минулого року відносини найбільш тісні", - додала вона.

Маронкова зазначила, що треба окремо аналізувати кожний регіон України.

"Трохи неспокійно стає, коли бачиш кількість опонентів щодо вступу України до НАТО. Коли ми говоримо про схід, то я не зовсім в курсі. Наша присутність там не настільки потужна. Це нагадування, що треба бути активнішим", - резюмувала вона.

Нагадаємо, вчора міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом. В ході зустрічі вони обговорили практичну взаємодію на Чорному і Азовському морях та посилення безпеки сховищ боєприпасів в Україні.

Також сторони обмінялися думками щодо діяльності робочих механізмів особливого партнерства України з НАТО, зокрема засідань комісії Україна-НАТО на міністерському рівні.