ua en ru

Клімкін обговорив зі Столтенбергом посилення безпеки сховищ боєприпасів в Україні

Клімкін обговорив зі Столтенбергом посилення безпеки сховищ боєприпасів в Україні Фото: Павло Клімкін і Йенс Столтенберг (twitter.com/UKRinNATO)

Також глава МЗС розповів, що в ході зустрічі вони обговорили практичну взаємодію на Чорному і Азовському морях

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом посилення безпеки сховищ боєприпасів в Україні. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter Клімкіна.

Також міністр розповів, що в ході зустрічі вони обговорили практичну взаємодію на Чорному і Азовському морях.

"Практична взаємодія на Чорному і Азовському морях, посилення безпеки сховищ боєприпасів, ефективніша діяльність наших трастових фондів та проектів. Як завжди - дружня і плідна зустріч з Генсеком НАТО", - повідомив Клімкін.

Також у прес-службі МЗС України повідомляють, що при обговоренні напрямів практичної взаємодії Клімкін звернувся з проханням активізувати роботу Трастових фондів НАТО, покликаних сприяти зміцненню безпеки складів боєприпасів в Україні.

"Сторони погодились із необхідністю спільного постійного контролю за ефективністю використання допомоги Альянсу нашій державі", - йдеться у повідомленні.

Також сторони обмінялися думками щодо діяльності робочих механізмів особливого партнерства України з НАТО, зокрема засідань Комісії Україна-НАТО на міністерському рівні.

"За оцінками генсекретаря, ключ до розблокування роботи Комісії лежить в площині домовленостей між Україною та Угорщиною в питанні забезпечення мовних прав угорської меншини. Важливим кроком буде повне виконання рекомендацій Венеціанської комісії щодо імплементації Закону України про освіту", - йдеться у повідомленні.

Міністр Клімкін наголосив, що метою держави залишається гарантування мешканцям Закарпаття рівних прав, створення умов для повноцінного розвитку як громадян України, підтримки їхніх мов, традицій та культури.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Клімкін у понеділок, 15 жовтня, буде перебувати з візитом у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Також відзначимо, що в Чернігівській області в Ічні на військових складах розпочалися вибухи у ніч на вівторок, 9 жовтня. На складах знаходилося 69,5 тисяч тонн боєприпасів. У зв'язку з ЧП жителів Ічні та 30 прилеглих селищ евакуювали. На даний момент осередки займання пожежі на арсеналі локалізовані. Наразі в Ічні триває ліквідація пожежі на арсеналі Міноборони.

Нагадаємо, 27 вересня до Конституційного суду України надійшло конституційне звернення Верховної ради України законопроект №9037, який передбачає зміни до Конституції щодо закріплення курсу держави на вступ до Євросоюзу і НАТО. Зокрема, парламентарії просять суд перевірити проект закону на відповідність статтям 157 і 158 Основного закону. Президент України Петро Порошенко підкреслив важливість якнайшвидшого розгляду конституційних змін закріпленню євроатлантичного курсу України.