ua en ru

Відносини між США і Росією продовжують погіршуватися, - Лавров

Відносини між США і Росією продовжують погіршуватися, - Лавров Фото: Сергій Лавров (flickr.com-mfarussia)

За словами Лаврова, у США вважають Росію загрозою

Відносини між США та Російською Федерацією продовжують погіршуватися. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю італійському виданню Рanorama.

За словами Лаврова, в США вважають Росію загрозою.

"Відносини (між США і РФ, - ред.) продовжують погіршуватися. Навіть коли деякі позитивні імпульси виходять від президента Сполучених Штатів, вони повністю нівелюються виключною русофобією американського істеблішменту, де нашу країну представляють як загрозу, виступають на користь систематичного стримування Росії, що передбачає застосування санкцій та інших інструментів тиску. Все це, звичайно, пов'язано з внутрішніми політичними розбіжностями у Вашингтоні і не має нічого спільного з реальністю", - заявив Лавров.

Крім того, Лавров заявив, що взаємодія США і РФ з важливих питань глобального порядку "пробуксовує", що негативно позначається на обстановці в світі, "де накопичилося дуже багато питань, які просто неможливо вирішувати без співпраці між Росією і США".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами президента США Дональда Трампа, ворожість в американо-російських відносинах викликана розслідуванням "справи Росії" в США.