ua en ru

Щодо екс-міністра Клименко відкрито два кримінальних провадження, - ГПУ

Щодо екс-міністра Клименко відкрито два кримінальних провадження, - ГПУ Фото: колишній міністр доходів та зборів України Олександр Клименко

Одне з кримінальних проваджень на даний момент зупинене

Головна військова прокуратура порушувала два кримінальні провадження щодо колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. Про це повідомляється у відповіді Генеральної прокуратури України на запит Радіо Свобода.

Перше кримінальне провадження було порушене у червні 2014 року за підозрою Клименка у зловживанні владою і службовим становищем. На даний момент досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні "зупинене у зв'язку з розшуком підозрюваного".

Друге кримінальне провадження було відкрите 19 січня 2017 року за підозрою колишнього голови Державної податкової служби Клименка у створенні злочинної організації, привласненні і розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, а також у фіктивному підприємництві. Досудове розслідування стосовно цього провадження триває.

За даними Генеральної прокуратури України, Клименко оголошений у міжнародний розшук за створення злочинної організації та розтрату, проте інформація про Клименко на сайті Інтерполу відсутня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Апеляційний суд міста Києва 8 лютого 2017 року заочно заарештував екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка.