ua en ru

Скасування ПДВ на експорт олійних може бути відстрочено до 1 вересня 2018, на ріпак - до 2020, - ЗМІ

Скасування ПДВ на експорт олійних може бути відстрочено до 1 вересня 2018, на ріпак - до 2020, - ЗМІ Фото: ріпак (pixabay.com-hans)

Скасування ПДВ передбачається поправкою №180 до Податкового кодексу України

Поправка №180 до Податкового кодексу України, яка скасовує бюджетне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) на експорт сої, соняшнику і ріпаку, може бути відстрочена. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на джерело в комітеті Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

Так, джерело повідомило про досягнення домовленості про перенесення нового податкового режиму з 1 березня на 1 вересня 2018 року. За словами джерела, це дасть можливість закінчити поточний сезон за діючими правилами. Відповідні зміни, за словами джерела, можуть бути проголосовані в найближчий тиждень (18-22 грудня). Що стосується, ріпаку скасування ПДВ відбудеться ще пізніше - в 2020 році.

Як зазначається, раніше депутати-члени аграрного комітету Ради опублікували спільну заяву, в якій заявили, що поправка №180 приймалася з порушенням регламенту.

"Тому, під час голосування за підтримку названих поправок, велика частина народних депутатів України були введені в оману і не розуміли, що голосують за скасування відшкодування ПДВ при експорті олійних культур", - йдеться у зверненні.

Повідомляється, що на даний момент члени комітету активно працюють над розробкою відповідних змін у Податковий кодекс України, щоб врегулювати це питання, вони також наполягають на його внесенні до порядку денного засідання парламенту у четвер, 21 грудня.

Зазначимо, 8 грудня Верховна Рада України звільнила від обкладання ПДВ операції з вивезення в митному режимі експорту сої, ріпаку та соняшнику з 1 березня 2018 року.