ua en ru

Скасування абонплати на газ має стати першим кроком до перегляду всіх тарифів, - "Наш край"

Скасування абонплати на газ має стати першим кроком до перегляду всіх тарифів, - "Наш край" Фото: Олександр Мазурчак

В "Нашому краї" вважають, що влада повинна переглянути всі інші комунальні тарифи

Влада повинна не тільки скасувати "несправедливе рішення" про введення абонплати за газ, але і переглянути всі інші комунальні тарифи. Про це заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, коментуючи заяву президента України про необхідність призупинити рішення про введення абонплати за газ, йдеться в повідомленні на сайті політсили.

Зокрема, в партії переконані, що рішення про скасування абонплати за газ має стати першим кроком до перегляду цін на опалення, електроенергію, воду, як неодноразово вимагав "Наш край".

"Це добре, що президент і уряд, нарешті, почули наші вимоги про скасування податку на газові труби. Але для влади це рішення має стати початком перегляду всіх комунальних тарифів. Сьогодні тарифи на тепло, електроенергію, воду – необгрунтовані. Їх треба переглядати", – зазначив Мазурчак.

За його словами, влада також повинна змусити монополістів встановити лічильники на газ в кожну квартиру за свій рахунок і збільшити витрати на енергоефективність.

Зазначимо, раніше народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов звернувся до НКРЕКП з вимогою негайно відмінити абонплату за газ.

Нагадаємо, 4 квітня вночі стало відомо, що президент України Петро Порошенко виступив за припинення рішення про абонплату на газ. Вже вранці 4 квітня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, повідомила, що призупинить рішення про введення абонентської плати за газ.