ua en ru

Відмова України від реформ може підірвати економічну стабільність, - МВФ

Відмова України від реформ може підірвати економічну стабільність, - МВФ Фото: Девід Ліптон (imf.org)

У МВФ застерігають Україну від припинення реформ економічного сектору

Відмова України від подальшої реалізації реформ може підірвати досягнутий раніше рівень економічної стабільності. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив перший заступник глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Девід Ліптон.

"Питання в тому, чи збирається Україна призупинити або навіть відступити назад від курсу подальшої реалізації економічних реформ. Це ризик втратити шанси для початку сильного і сталого зростання економіки. Це навіть могло б підірвати досягнутий раніше рівень економічної стабільності", - заявив Ліптон.

Нагадаємо, раніше міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings спрогнозувало, що п'ятий транш макрофінансової допомоги в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом може стати для України останнім до 2020 року.

"Програма розширеного фінансування МВФ завершиться в березні 2019 року, і ми не очікуємо якихось додаткових перерахувань в рамках цієї програми підтримки, передбаченої у четвертому звіті МВФ. Беручи до уваги графік проведення виборів, ми не прогнозуємо надання підтримки після завершення програми розширеного фінансування МВФ, у період до 2020 року", - говориться в звіті S&P.