ua en ru

Відмова ЦВК України зареєструвати російських спостерігачів на вибори Президента оскаржена в суді

"Європейська платформа за демократичні вибори" (EPDE) за підтримки української громадянської мережі ОПОРА оскаржили в суді відмову ЦВК зареєструвати на вибори Президента України спостерігачів від Росії.

Міжнародна громадська організація "Європейська платформа за демократичні вибори" (EPDE) за підтримки української громадянської мережі ОПОРА оскаржили в суді відмову Центральної виборчої комісії України зареєструвати на вибори Президента України, призначені на 25 травня, спостерігачів від Росії. Про це йдеться в повідомленні місії EPDE, розміщеному на сайті російського руху на захист прав виборців "Голос".

"Ми не згодні з рішенням ЦВК України і почали разом з нашими українськими партнерами з ОПОРи його оскарження в судовому порядку", - наголошується в повідомленні.

Загалом з РФ на вибори Президента України висловили бажання їхати більше 800 спостерігачів.

"Рішення суду ми отримаємо 21-го або 22-го травня і негайно вас інформуємо", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 19 травня ЦВК України завершила акредитацію спостерігачів від міжнародних організацій. Загалом було зареєстровано 2784 міжнародних спостерігачів від 19 держав і 19 міжнародних організацій. Зокрема, були зареєстровані спостерігачі від двох країн Північної Америки (Канада та США), 14 країн Європи (Польща, Чехія, Франція, Німеччина, Угорщина, Велика Британія, Словаччина, Естонія, Литва, Швеція, Норвегія, Нідерланди, Іспанія, Данія) і трьох країн Азії (Туреччина, Казахстан, Японія).

12 грудня 2012 р. у Варшаві 13 організацій громадянського суспільства, які підтримують або здійснюють цивільне спостереження за виборами в державах Східного партнерства, Російської Федерації та Європейського союзу, оголосили про створення Європейської платформи за демократичні вибори (EPDE).