ua en ru

Відмова ДПСУ враховувати збитки попередніх періодів у звітності 2011 р. суперечить ПК, - Хомутиннік

Відмова Державної податкової служби України (ДПСУ) враховувати збитки попередніх періодів у звітності 2011 р. суперечить Податковому кодексу. Про це повідомив голова комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, передає прес-служба народного депутата.
"Неприпустимо, щоб порушувалися права платників податків, адже у перехідних положеннях Податкового кодексу зазначено, якщо наслідком об'єкта оподаткування платника податку за І квартал 2011 р. є від'ємне значення, то його сума має бути включена до витрат другого кварталу 2011 р. Розрахунки другого, третього та четвертого кварталів цього року здійснюються з урахуванням від'ємного значення, отриманого платником податків у першому кварталі поточного року, - заявив Хомутиннік. - Розрахунок об'єкта оподаткування за наслідками півріччя, трьох кварталів та року відбувається з урахуванням від'ємного значення попереднього року у складі витрат до його повного погашення".
За його словами, профільний комітет направив роз'яснення у зв'язку з численними зверненнями платників податків, які свідчать, що ДПСУ незаконно забороняє суб'єктам підприємницької діяльності враховувати збитки попередніх періодів у звітності цього року.