ua en ru

Звіт Кабміну: Яценюк сподівається на ухвалення закону про медстрахування до кінця року

Звіт Кабміну: Яценюк сподівається на ухвалення закону про медстрахування до кінця року Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається на ухвалення закону про державному медичному страхуванні до кінця року. Про це він заявив під час публічного звіту про 100 днів діяльності уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сподіваюся, до кінця року нарешті в парламенті приймемо закон про державне медичне страхування",- підкреслив Яценюк.

За його словами, також необхідно в цілому реформувати вітчизняну медицину.

Також Яценюк звернувся до міністра охорони здоров'я Олександр Квіташвілі з питання забезпечення лікарськими засобами та медичними препаратами

"Питання, яке я прошу вас не просто розглянути, а вирішити - це забезпечення лікарськими засобами та медичними препаратами. У першу чергу це стосується імпорту. У зв'язку з зростанням курсу долара у нас ключова проблема це те, що малозабезпечені люди не в змозі придбати імпортні препарати", - сказав Яценюк.

Він зажадав розробити механізм, за яким держава компенсує вартість імпортних препаратів малозабезпеченим верствам населення.

"Друге - це по внутрішньому виробництву. Зараз саме той момент, коли має розвиватися внутрішнє виробництво медичних препаратів і лікарських засобів. Ці дві задачі ми повинні до кінця року зробити", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, Квіташвілі раніше заявив, що законопроект про медстрахування поки в Україні працювати не буде.