ua en ru

Відбір кандидатів в аудитори НАБУ триватиме не менше місяця

Відбір кандидатів в аудитори НАБУ триватиме не менше місяця Фото: НАБУ

Новий конкурс буде оголошений через два тижні

Відбір кандидатів в аудитори діяльності Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) від Верховної Ради України триватиме не менше місяця. Про це йдеться у замітці, опублікованій у виданні "Голос України".

"Новий конкурс може тривати не менше місяця, хоча конкретні терміни на обрання аудиторів не визначені. Новий конкурс на посаду аудитора від парламенту буде оголошено через два тижні", - сказано в ній.

Так, за словами заступника антикорупційного комітету ВР Ігоря Попова, нардепи зійшлися на думці, що в проект постанови про обрання аудитора варто записати не одне, а кілька прізвищ і знову визначатися в сесійній залі рейтинговим голосуванням.

"З досвіду минулого: в проекті постанови треба ставити кілька прізвищ. Тому що якщо буде одне, то точно велика частина залу не буде голосувати", - підкреслив він.

При цьому в замітці наголошується, що відкритим буде питання, чи будуть знову в новому переліку кандидатів прізвища Найджела Брауна і Роберта Сторча.

Нагадаємо, комітет Ради з питань запобігання корупції затвердить правила відбору кандидатів в аудитори діяльності Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) на своєму засіданні 5 квітня 2017 року.