ua en ru

Звільненого з полону українця Супруна бойовики "засудили" до 18 років за "шпигунство"

Звільненого з полону українця Супруна бойовики "засудили" до 18 років за "шпигунство" Фото: Ірина Геращенко розповіда подробиці звільнення полонених

За словами Геращенко, "цей цирк був потрібен, щоб не просто передати, а "помилувати" українця

Звільненого з полону українця Юрія Супруна сьогодні вночі бойовики "засудили" до 18 років за "шпигунство". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представник України у підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Сьогодні вночі Юрія "судили" в Донецьку і "засудили" до 18 років за шпигунство на Украіну. Цей цирк був потрібен, щоб не просто передати, а "помилувати", - написала вона.

Як повідомила Геращенко, Юрій Супрун є представником ООН і був затриманий бойовиками "за шпигунство" весною 2016.

"Останні кілька тижнів його також тягали на суди, відверто нехтуючи спеціальним дипломатичним імунітетом, який Юрій мав як співробітник міжнародної гуманітарної організації і шантажуючи ледь не розстрілом", - йдеться у повідомленні.

Геращенко також додала, що на знак протесту проти дій бойовиків Супрун оголосив голодування.

"На знак протесту Юрій оголосив голодування. Але ж на тих "судах" не було журналістів і дипломатів, представників міжнародних гуманітарних місій, яких туди просто не допускають, тому про голодування знали тільки родина і ми, ті, хто боровся за його звільнення", - додала вона.

Геращенко також повідомила, що за звільнення двох українців "українська сторона змушена була передати іншій стороні чотирьох негідників і зрадників, які не любили свою країну".

Володимир Жемчугов і Юрій Супрун - на свободі! Вже за кілька годин Володимир і Юрій будуть у Києві, в одній з найкращи...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 17 вересня 2016 р.

Нагадаємо, сьогодні українці Володимир Жемчугов і Юрій Супрун були звільнені з полону.