ua en ru

В.Тихонов: Звільнення від ПДВ будівельних робіт в Україні дозволить побудувати на 50 тис. кв. м більше доступного житла

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України разом з Міністерством фінансів, Державною податковою адміністрацією підготують спільного листа-роз'яснення щодо порядку звільнення від оподаткування будівельно-монтажних робіт з будівництва об'єктів доступного житла та житла, що будується за державні кошти. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
"Мінрегіонбуд очікує пропозицій від областей та забудовників, які будують житло за державні кошти або є учасниками програми "доступне житло". На основі цих пропозицій і буде підготовлено лист-роз'яснення. Уряд підтримав пропозицію як забудовників, так і Мінрегіонбуду щодо звільнення від обкладення податком на додану вартість будівельно-монтажних робіт при будівництві доступного житла та житла, що споруджується за рахунок державних коштів. Виходячи з розрахунків, зроблених фахівцями нашого Міністерства, запровадження зазначеної податкової пільги дозволить додатково збудувати понад 50 тис. кв. м житла та зменшити вартість будівництва житла більше ніж на 5%. Фактично, така пільга дозволить залучити додаткові інвестиційні ресурси у обсязі близько 500 млн грн", - сказав В.Тихонов.
Нагадаємо, законодавча норма щодо звільнення від оподаткування операцій з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла та житла, що будується за державні кошти, запроваджена ч. 197.15 ст. 197 Податкового кодексу України №2755 від 2 грудня 2010 р.