ua en ru

Звільнення Чийгоза й Умерова посилить тиск правозахисників на РФ, - Джапарова

Звільнення Чийгоза й Умерова посилить тиск правозахисників на РФ, - Джапарова Фото: Еміне Джапарова (mip.gov.ua)

Тиск з боку правозахисників дозволив зменшити кількість репресій у Росії, вважає Джапарова

Звільнення заступників голови Меджлісу Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова посилить тиск правозахисників на РФ. Про це заявила перший заступник міністра інформаційноі політики України, глава правління кримськотатарського ресурсного центру Еміне Джапарова під час прес-конференції "Захист прав людини і деоккупація Криму через публічну дипломатію", передає кореспондент РБК-Україна.

"Стратегія публічної дипломатії може бути затверджнена як внутрішній документ. Уже є декілька кампаній, які були організовані завдяки цій стратегії: і до дня кримськотатарського прапору, і до інших. Нам вкрай важливо розповідати про порушення прав людини. Вважаємо, що повернення Чийгоза та Умерова стане потужним посиленням адвокації закордонних ініціатив", - сказала Джапарова.

Вона вважає, що тиск з боку правозахисників дозволив зменшити кількість репресій у Росії.

"Якби не потужна міжнародна адвокація, то кількість репресій у РФ до кримськотатарського народу була б більшою",- додала Джапарова.

Нагадаємо, раніше заступник міністра інформаційної політики заявила, що звільненню українських політв'язнів Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза сприяли світові лідери.