ua en ru

Засудженого в Криму українського активіста Балуха б'ють в колонії

Засудженого в Криму українського активіста Балуха б'ють в колонії Фото: Володимир Балух (facebook.com petroporoshenko)

Володимира Балуха карають, якщо він приліг у камері або підійшов до вікна

Засудженого в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха б'ють в колонії і чинять на нього психологічний тиск. Про це заявив Архієпископ Сімферопольський і Кримської Климент, який є цивільним захисником активіста, у відеозверненні, передає "Крим.Реалії".

Повідомляється, що звернення Климента, записане в п'ятницю, 13 квітня, опублікував у Facebook кримський активіст Михайло Батрак.

"Зараз Володю починають мучити так званим недотриманням режиму. За будь-яку провину, який Володя допускає в камері, на нього відразу складають адміністративне порушення. За те, що Володя відмовився роздягатися догола на вимогу цих "вертухаїв", його заламали, віддухопелили і склали акт про адміністративне порушення. Психічно намагаються зламати", - сказав він.

У тому числі, за словами захисника, Володимира Балуха карають, якщо він приліг у камері або підійшов до вікна.

"За те, що Володя відмовився роздягатися догола, на вимогу цих вертухаїв, його заломали, віддубасили та склали адміністративне порушення": Громадський захисник Володимира Балуха, Архієпископ Климент, розповів про умови перебування Володимира в слідчому ізоляторі. (Відео):

Опубліковано Михаилом Батраком 13 квітня 2018 р.

Зазначимо, Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, оголошене 19 березня.

Нагадаємо, український активіст Володимир Балух, засуджений Верховним судом Криму, підконтрольним Кремлю, відмовився припиняти голодування.

Раніше суд в окупованому Криму відмовив захисту у зміні запобіжного заходу активісту Володимиру Балуху. Українця 8 грудня 2016 року затримали співробітники ФСБ Росії. За їхніми твердженнями, вони знайшли на горищі будинку, де проживав Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.