ua en ru

Острозька академія, Міністерство освіти і Українське Біблійне товариство провели олімпіаду «Юні знавці Біблії»

Національний університет "Острозька академія" за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Українського Біблійного товариства організував VI Всеукраїнську олімпіаду "Юні знавці Біблії".

До участі в олімпіаді запрошувалися діти дошкільного віку, учні 1-11 класів загальноосвітніх шкіл, учні професійно-технічних училищ та студенти вищих навчальних закладів, переможці відповідних шкільних та регіональних предметних олімпіад, які вивчають предмети духовно-морального спрямування: "Етика", "Основи християнської етики", "Християнська етика в українській культурі", "Етика: духовні засади", "Людина і світ", "Людина і суспільство".

Метою олімпіади є підвищення інтересу школярів до Біблії. В цьому році Церква християн віри євангельської України знову виступила спонсором і партнером конкурсу.

Протягом двох днів дошкільнята та учні 1-2 класів представили свої творчі роботи, розповідали вірші та співали пісні. Учні 3-4 класів писали тест на знання Святого Письма, представили творчу роботу і розповідали про створення світу. Школярі 5-6 класів, окрім написання тесту на знання Святого Письма, робили презентації на основі твору-міркування "Чому Біблія найпопулярніша книга в усьому світі?". Учні 7-8 класів писали тест і захищали презентацію на основі есе "Хто з відомих особистостей минулого або сучасної України близький до християнського ідеалу?". За результатами конкурсних випробувань переможцями VI Всеукраїнської олімпіади стали 26 учасників.