ua en ru

Потяг, зупинений "Торнадо", паралізував роботу "Лисичанськвугілля" та "Певомайськвугілля", - Москаль

Потяг, зупинений "Торнадо", паралізував роботу "Лисичанськвугілля" та "Певомайськвугілля", - Москаль Фото: Генадій Москаль

Таким чином "Торнадо" намагається відволікти увагу від своєї діяльності

Зупинений міліцейською ротою "Торнадо" поїзд, у якому начебто провозилася "контрабанда" для так званої ЛНР, заблокував рух на залізничній станції "Світланове" в Попаснянському районі Луганської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"Фактично паралізована робота двох державних підприємств -"Лисичанськвугілля" і "Первомайськвугілля", які не можуть доставити видобуте вугілля на Вуглегірську теплоелектростанцію в м.Світлодарск (що на контрольованій Україною території Донецької області)", - повідомив Москаль.

За його словами, зупинка на станції Світланове - банальна піар-акція, за допомогою якої "Торнадо" намагався відвернути увагу від своєї злочинної діяльності.

"За цю діяльність підрозділ зараз притягують до кримінальної відповідальності. Єдиний результат зупинки поїзда в тому, що зараз залізнична станція заблокована, і державні підприємства "Лисичанськвугілля" і "Первомайськвугілля" не можуть доставити видобуте вугілля в Світлодарськ", - додав він.

Він також зазначив, що частину вугілля і металу з вагонів вже розікрали місцеві жителі і закликав Верховну Раду України і Кабмін прийняти рішення і законодавчо врегулювати питання руху потягів через лінію розмежування.

"Паралельно звертаюся до Генпрокуратури, МВС, СБУ і до Антикорупційного бюро з проханням приїхати сюди, щоб дати юридичну оцінку діям цього міліцейського підрозділу. В іншому випадку силові підрозділи і далі будуть проявляти ініціативу і на свій розсуд боротися з так званою контрабандою, розповідати про свої "подвиги" на телешоу, а страждати від цього будуть державні підприємства на контрольованій Україною території", - резюмував глава луганської ОДА.

Нагадаємо, 21 червня в с. Заайдарівка Новопсковського району (Луганська область) правоохоронці затримали 44-річного молодшого сержанта міліції, якому інкримінують жорстокі побої, знущання і тортури своєї співмешканки. Згідно з інформацією Москаля, боєць служив у роті "Торнадо".

Відзначимо, в Міністерстві внутрішніх справ України (МВС) було прийнято рішення про переміщення співробітників підрозділу "Торнадо".

Раніше вісім бійців роти "Торнадо" були заарештовані за тортури і згвалтування.