ua en ru

Для осучаснення пенсій у жовтні потрібно додатково 5 млрд гривень, - ПФУ

Для осучаснення пенсій у жовтні потрібно додатково 5 млрд гривень, - ПФУ Фото: пенсійне посвідчення (facebook.com/Пенсійний-фонд-України)

Під осучаснення підпадають майже 6 млн пенсіонерів

Для осучаснення пенсій у жовтні 2017 року потрібно додатково 5 млрд гривень. Про це в ефірі одного з вітчизняних телеканалів заявив голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, повідомляє прес-служба ПФУ.

"У жовтні цього року щоб провести осучаснення пенсій потрібно додатково 5 млрд гривень", - зазначив він.

Так, за словами Зарудного, у Пенсійному фонді з початку року сформовано додатковий ресурс понад 26 млрд гривень, отриманих від додаткових надходжень мінімальної заробітної плати та її детінізації.

"У нас є повністю ресурс для того, щоб забезпечити перерахунок пенсій у цьому році 9,7 млн пенсіонерів. Під осучаснення підпадають майже 6 млн пенсіонерів. Решті - збільшаться пенсії у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму. Як тільки закон набере чинності, буквально за добу будуть надруковані виплатні додаткові відомості і передані на пошту й банківські установи. Пенсіонери, які з 4 числа отримали пенсії у старому розмірі, отримають доплату", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, мінімальна пенсія буде 1 452 гривень (проти 1 312 гривень). Також глава ПФУ зазначив, що середня пенсія збільшиться майже на 700 грн і буде становити понад 2,5 тис. гривень (проти 1 890 гривень).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що урядовий законопроект №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" вже завтра, 11 жовтня 2017 року, набуде чинності.