ua en ru

Особняк Азарова у Києві перебуває під вартою, - ГПУ

Особняк Азарова у Києві перебуває під вартою, - ГПУ

Особняк колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова вул. Звіринецька, 1 у Печерському районі Києва знаходиться під арештом. Про це у своєму Facebook написав старший помічник генерального прокурора України з особливих доручень Валерій Карпунцов.

"02.10.2014 за клопотанням слідства постановами Печерського районного суду міста Києва під час провадження досудового розслідування накладені арешти на майно підозрюваного Азарова Миколи Яновича, 17.12.1947 року народження, в тому числі будинок № 1 по вул. Звіринецькій в р. Києві, власник Азаров М. Я.", - наголошується в повідомленні.

Станом на 29 грудня 2014 р., як повідомляє Карпунцов, слідчими другого слідчого відділу 17/2/2 Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-Президента Віктора Януковича, екс-прем'єра Азарова та інших за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна).

Нагадаємо, 28 січня 2014 р. прем'єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку. Після цього австрійське Kronen Zeitung повідомило, що він покинув країну і виїхав до Австрії.

Проте пізніше в українських правоохоронних органах заявили, що Азаров перебуває в Росії.

Українські правоохоронні органи оголосили Азарова у міждержавний розшук за підозрою в розкраданні бюджетних коштів.

За кордоном за запитом ГПУ арештовані рахунки братів Клюєвих, Іванющенко і сина Азарова.