ua en ru

Азаров подав у відставку, - прес-служба Кабміну

Азаров подав у відставку, - заявила прес-служба Кабміну України. Відзначимо, близько 10:00 народний депутат України від "Батьківщини" Арсен Аваков повідомив про те, що Азаров подав у відставку.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров (на фото) подав у відставку. Відповідну заяву Азарова оприлюднила прес-служба Кабміну.

"З метою створити додаткові можливості для суспільно-політичного компромісу, заради мирного врегулювання конфлікту, я прийняв особисте рішення просити Президента України прийняти мою відставку з поста прем'єр-міністра України", - заявив Азаров.

Прем'єр зауважив, що конфліктна ситуація, яка склалася в державі, загрожує економічному і соціальному розвитку України, несе в собі загрозу всьому українському суспільству і кожному громадянину.

"Уряд під час протистояння робив все для мирного розв'язання конфлікту. Ми робили і робимо все, щоб не допустити кровопролиття, ескалації насильства, порушення прав громадян. Уряд забезпечував функціонування економіки і системи соціального захисту в екстремальних умовах. Проте, гострота і небезпека конфлікту для наших громадян, для долі України вимагають додаткових відповідальних кроків", - пояснив Азаров.

Водночас він подякував Президенту, народним депутатам та громадянам України за підтримку роботи уряду.

"Сьогодні найважливіше - зберегти єдність і цілісність України. Це набагато важливіше, ніж будь-чиї особисті плани чи амбіції. Саме тому я прийняв це рішення", - додав прем'єр.

Зазначимо, близько 10:00 народний депутат України від "Батьківщини" Арсен Аваков повідомив про те, що Азаров подав у відставку. Пізніше ця інформація з'явилася і на сайті Кабміну.

Нагадаємо, вчора прес-служба Президента повідомила про те, що влада і опозиція домовилися про включення до порядку денного ВР питання про відповідальність Кабінету міністрів Миколи Азарова.