ua en ru

Основний складальник iPhone вперше за 25 років зафіксував падіння доходу

Основний складальник iPhone вперше за 25 років зафіксував падіння доходу Фото: Foxconn відзвітував про падіння доходу

Причиною став спад продажів смартфонів Apple, виробництво яких приносить компанії більше 50% доходу

Foxconn Technology Group, ключовий складальник iPhone, вперше з 1991 року, коли компанія стала публічною, зафіксував річне падіння доходу, сообщает азіатське видання Nikkei.

Причиною став спад продажів смартфонів Apple, виробництво яких приносить компанії більше 50% доходу. Так, за підсумками 2016 року виручка компанії скоротилася на 2,81% порівняно з минулим роком і склала 136,38 млрд доларів.

При цьому, як зазначає видання, в грудні ситуація покращилася і дохід компанії виріс на 9,76%. Це відбулося, в основному, завдяки передсвятковим покупкам і відносно високому попиту на 5,5 дюймову модель iPhone 7 Plus. У той же час, компанія Pegatron, яка займається складанням iPhone 7, у грудні зафіксувала падіння доходу на 27,43%.

За підрахунками місцевих аналітиків, поставки iPhone в 2016 році склали близько 207 млн одиниць, тоді як роком раніше було поставлено 236 млн пристроїв.

При цьому аналітики з оптимізмом дивляться в 2017 рік. На їхню думку, виручка Foxconn може зрости на 5-10%. Цьому сприятиме високий попит на наступну модель Apple - iPhone 8 і поліпшення на ринку персональних комп'ютерів, де Foxconn також займає лідируючу позицію. Зокрема, тайванські експерти очікують, що продажі iPhone в цьому році досягнуть 221 млн одиниць.

Нагадаємо, за 9 місяців 2016 року дохід Apple знизився вперше за 15 років.