ua en ru

Основними причинами лісових пожеж в Україні є необережне поводження з вогнем, - А.Клюєв

Основними причинами лісових пожеж в Україні є необережне поводження з вогнем. Про це повідомив сьогодні у ході селекторної наради перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"Загроза виникнення пожеж в природних екосистемах залишається великою. Основними причинами лісових пожеж є необережне поводження з вогнем та випалювання стерні", - зауважив А.Клюєв.
Він також повідомив, що в Україні створено оперативний штаб та регіональні штаби з координації дій із проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних із пожежною небезпекою у 2010 р.
У свою чергу, в.о. міністра з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських наголосив, що для гасіння пожеж із повітря в МНС на цілодобовому чергуванні знаходиться пожежний літак - АН-32П, три вертольоти Мі-8 з водозливними пристроями. Також, за його словами, МНС використовує дані дистанційного зондування Землі з космічних апаратів, які готує Національне космічне агентство. Водночас він відзначив недостатню захищеність від лісових пожеж населених пунктів, які знаходяться на лісових масивах.