ua en ru

Основний конкурент Кернеса Сапронов має намір провести міжнародний аудит бюджету Харкова

Основний конкурент Геннадія Кернеса Юрій Сапронов має намір провести міжнародний аудит бюджету Харкова. Про це Сапронов заявив на презентації своєї програми як майбутнього кандидата в мери Харкова.

"За 8 місяців цього року міськадміністрація здійснила закупівель на 1,6 млрд грн. Корупційна складова становить 30-50 відсотків і більше. Тобто близько 500 млн було вкрадено. Цих грошей вистачило б для виплат зарплати 10 тисячам харків'ян", - заявив Сапронов.

Презентація відбулася на території, що належить відомому бізнесмену і колишньому віце-губернатору Харківської області Superior Golf Club. Сапронов йде на вибори міського голови зі слоганом "Відкритість. Чесність. Справедливість".

На думку політолога Олексія Крисенка, Сапронов є основним конкурентом чинного мера Геннадія Кернеса.

Сапронов заявив, що в даний час бюджет міста непрозорий і навіть фахівці не в змозі перевірити його на предмет корупції.

Він пообіцяв, що одразу після перемоги на виборах він проведе аудит бюджету міста, комунальних підприємств та боргових зобов'язань з допомогою аудиторських компаній "великої четвірки".

"Скарбниця повинна бути прозорою, як дитяча сльоза. Я приверну аудиторів за свої гроші", - сказав Сапронов.

Він також зазначив, що у Харків через протидію нинішньої міської влади так і не прийшли такі інвестори як "Ашан" і IKEA.

"Пора відкрити місто для чесних людей. Приватні компанії будуть допущені до ремонту дахів, ліфтів, озеленення, прибирання та переробки сміття. Я зроблю реєстр міської власності, без нього корупція, як і раніше буде процвітати", - заявив Сапронов.

Нагадаємо, днями у Харкові вибухнув скандал, пов'язаний з тим, що Геннадій Кернес розпорядився поверх реклами Сапронова на бордах розміщувати свою, незважаючи на те, що Сапронов підписав договори про їх оренду.

Вибори відбудуться 25 жовтня.