ua en ru

Основною функцією прокуратури стане підтримка державного обвинувачення в суді, - АПУ

Основною функцією прокуратури стане підтримка державного обвинувачення в суді, - АПУ Фото: Олексій Філатов

У виключних випадках прокуратура зможе здійснювати представництво держави у суді

Основною функцією прокуратури стане підтримка державного обвинувачення в суді. Про це в ході прес-конференції в четвер, 13 серпня, в Києві повідомив заступник глави адміністрації Президента України (АПУ) Олексій Філатов, представляючи проект змін до Конституції в частині правосуддя, передає кореспондент РБК-Україна.

"Два важливих окремих інститути... якими можемо займатися на конституційному рівні, - прокуратура, яку ми маємо привести до європейських стандартів, не тільки позбавивши її функції загального нагляду, яких вже вона позбавлена на рівні закону, але, які залишаються в Конституції. Ми удосконалимо її функції таким чином, щоб основною функцією прокуратури було саме підтримання державного обвинувачення в суді. Це те, чим має займатися прокуратура. Всі інші питання мають носити субсидіарний характер",- зазначив Філатов.

Разом з тим, він зауважив, що у виключних випадках прокуратура зможе здійснювати представництво держави у суді.

Що стосується адвокатури, за словами Філатова, проект змін до Конституції передбачає конституційне забезпечення гарантій незалежності адвокатури і поступове введення виключного права адвоката на представництво як на захист від обвинуваченого судді, так і на представництво в судах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мінімальний вік для судді хочуть підняти до 30 років.