ua en ru

Засновник Uber покинув пост глави компанії

Засновник Uber покинув пост глави компанії Фото: Uber (uber.com)

Тревіс Каланик пішов з поста голови на вимогу акціонерів

Засновник Uber Technologies Inc. Тревіс Каланик покинув пост глави компанії, виконуючи вимогу акціонерів. Про це повідомляє The New York Times, з посиланням на джерела.

"Тревіс Каланик пішов у вівторок з посади голови Uber, яку він допоміг заснувати в 2009 році під тиском інвесторів компанії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з джерелами видання, негайної відставки Каланика зажадали п'ять великих інвесторів компанії. Він обговорив цю вимогу з одним з членів ради директорів Uber, після чого протягом декількох годин він вів переговори з декількома інвесторами, після яких погодився піти у відставку.

Повідомляється, що Каланик зберіг за собою місце в раді директорів компанії. Пізніше інформацію про відставку CEO підтвердив представник прес-служби Uber.

"Я люблю Uber більше всього на світі, і в цей важкий момент для мене я приймаю вимогу інвесторів покинути пост" - заявив Каланик.

Видання підкреслило, що в останні місяці Uber виявилася фігурантом кількох скандалів, у тому числі пов'язаних з корпоративною культурою в компанії: дискримінації, утисками і сексизмом, про які розповіла екс-співробітниця компанії. Також Uber веде судовий процес у сфері інтелектуальної власності з Waymo, дочірньої компанії Alphabet (материнської компанії Google).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що китайська інтернет-компанія Alibaba Group спільно з японським концерном SoftBank вкладуть 1,5 млрд доларів в нову сінгапурську службу таксі Grab, потенційного конкурента Über.