ua en ru

Засновник Telegram вважає, що ІД може створити власний мессенджер

Засновник Telegram вважає, що ІД може створити власний мессенджер Фото: засновник Telegram вважає, що ІД може створити власний мессенджер

Бойовики ІД можуть створити свій месенджер Telegram

Творець сайту "ВКонтакте" і месенджера Telegram Павло Дуров вважає, що члени угруповання "Ісламська держава" могли б створити власний сервіс для обміну повідомленнями всього за місяць. Про це Павло Дуров розповів в інтерв'ю телеканалу CBS.

Він відповів на питання, що стосуються використання месенджера для безкарного поширення екстремістських матеріалів.

Наголошується, що протокол передачі даних, що використовується в Telegram, виключає можливість перехоплення повідомлень третіми особами.

"Це світ технологій, і їх неможливо зупинити на цьому етапі. ІД може знайти власне рішення для обміну повідомленнями протягом місяця або близько того", - заявив Дуров.

За словами Дурова, заборона даного засобу комунікації нічого не змінить.

"Ви не можете зробити всього лише один виняток для співробітників органів правопорядку - без того, щоб поставити під загрозу недоторканність приватного листування сотень мільйонів людей, тому що шифрування даних або надійно, чи ні", - додав він.

Нагадаємо, засновник месенджера Telegram і соціальної мережі "ВКонтакте" Павло Дуров заявив, що компанії Apple не варто йти назустріч Федеральному бюро розслідувань США і надавати владі засоби злому смартфона iPhone, належить терористові з Сан-Бернардіно.