ua en ru

Підстави для обмеження імпорту українських сирів на російський ринок немає, - Азаров

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що немає ніяких підстав для обмеження імпорту українських сирів та іншої молочної продукції на російський ринок. Про це він заявив на брифінгу у Хмельницькому, передає прес-служба Кабміну.

"Я ознайомився з технологією виробництва, і я можу своїм російським партнерам та колегам сказати, що потрібно ще постаратися, щоб російські заводи виробляли сири такої якості. Наша продукція - це продукція високої якості, ніяких претензій до нас бути не може", - заявив Азаров .
При цьому прем'єр-міністр додав, що про якість української молочної продукції також свідчать результати перевірок, проведених російськими фахівцями. За його словами, якщо Росія введе санкції щодо української молочної продукції, то перш за все постраждає сама Російська Федерація."Якщо раптом з-за будь-яких причин наші російські колеги обмежать доступ українських товарів на свій ринок, то, в першу чергу, постраждають саме вони, тому що наші сири високої якості і дешевше, а значить, російські громадяни будуть змушені купувати дорожчі польські сири ", - зазначив Азаров.
Крім того, прем'єр-міністр підкреслив, що торговельно-економічні відносини між Україною і Росією регулюються відповідними угодами, порушувати які не можна: "Відносини між Україною і Росією суворо регулюються заключними договорами, порушувати які нікому не можна. На першій же зустрічі керівництва України і Росії ці питання будуть досить жорстко поставлені і, безумовно, вони будуть зняті ".
Крім того, Алекс Ліссітса президент "Українського клубу аграрного бізнесу", заявив, що ймовірність того, що Російська Федерація (РФ) припинить імпорт українського твердого сиру, на сьогоднішній день украй мала.
Нагадаємо, 8 січня Геннадій Онищенко глава Росспоживнагляду закликав обмежити ввезення в Росію продуктів з Україною.