ua en ru

Підстав для створення Вселенським патріархатом іншої української церкви немає, - УПЦ (МП)

Підстав для створення Вселенським патріархатом іншої української церкви немає, - УПЦ (МП) Фото: Володимирська гірка (РБК-Україна)

Офіційні джерела Константинопольського патріархату не давали нової інформації щодо Української церкви

Немає підстав для визнання Вселенським патріархом Варфоломієм "іншої української церкви", вважає Українська православна церква (Московського патріархату). Про це сказав речник УПЦ (МП) Климент, передає "Радіо Свобода".

"Ми не чули жодних якихось нових заяв від патріарха Варфоломія. Те, що він говорив нещодавно і взагалі за останні кілька років, - його позиція жодним чином не змінювалася. Вселенська патріархія вважає єдиною в Україні легітимною церквою Українську православну церкву, яку очолює на сьогодні блаженніший митрополит Онуфрій", - сказав Климент.

Речник також додав, що жодні офіційні джерела Константинопольського патріархату не давали нової інформації щодо Української церкви.

"І президент, і Верховна рада, і різні посланці тих чи інших політичних партій уже безліч разів зверталися до Вселенської патріархії із якимись пропозиціями, які абсолютно несумісні із церковними канонами і з філософією буття церкви. Тому ці заяви ми сприймаємо так само, як і попередні", - зазначив Климент.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна у вівторок, 17 квітня, президент України Петро Порошенко заявив, що найближчим часом оголосить про початок процедури створення єдиної української православної церкви.

Згодом стало відомо, що Порошенко збирає голів фракцій для обговорення створення єдиної української православної церкви. Пізніше президент повідомив, що просить Верховну раду України підтримати створення єдиної української православної церкви.

Раніше джерела РБК-Україна у Адміністрації президента повідомляли, що Порошенко провів переговори з Вселенським патріархом Варфоломієм, у ході яких було досягнуто угоду про початок процедури створення єдиної української православної церкви.