ua en ru

Підстав для перегляду тарифів на газ і опалення немає, - Демчишин

Підстав для перегляду тарифів на газ і опалення немає, - Демчишин Фото: Володимир Демчишин

Демчишин заявив, що всі розрахунки за тарифами проведені правильно

В даний момент немає підстав для перегляду тарифів на газ та опалення. Про це у Верховній Раді України заявив міністр палива і енергетики України Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Більшість з вас бачило звіт великої четвірки за тарифами, методології розрахунку і проведених розрахунків. І вони говорять про те, що розрахунки поведені правильно", - сказав Демчишин.

"На даний момент підстав для перегляду немає", - підкреслив міністр.При цьому Демчишин допустив можливість перегляду тарифів надалі.

"Цей перегляд можливий, але на даний момент розрахунки проведені правильно", - зазначив міністр. При цьому він також підкреслив, що український ринок газу сьогодні монополізований і вимагає переходу до прямих контрактів між споживачем та виробником.

"Ми підготували новий закон, і він проголосований. Сьогодні ми готові внести зміни в інші закони, які можуть дати можливість вступити до цього закону в дію", - підкреслив міністр.

У той же час Демчишин припустив, що в разі зниження ціни на російський газ нижче 230 дол., з'явиться можливість для перегляду тарифів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звинуватив Міністерство енергетики та вугільної промисловості в зриві підготовки до опалювального сезону.