ua en ru

Підстав говорити про нелегітимність виборів на Україні на даний момент немає, - CIS-EMO

Підстав говорити про нелегітимність майбутніх виборів народних депутатів на Україні на даний момент немає. До таких висновків прийшли представники Міжнародної організації зі спостереження на виборах CIS-EMO, аналізуючи роботу місії під час передвиборчої кампанії-2012. Про це стало відомо в ході прес-конференції, на якій CIS-EMO представила свою попередню доповідь, повідомляє прес-служба організації.

Читайте також: CIS-EMO планує збільшити чисельність спостерігачів в Україні в 10 разів

За словами головного експерта місії CIS-EMO Олега Верника, нинішню політичну ситуацію на Україні не можна розглядати в дусі дихотомії "тоталітарної влади" та "демократичної опозиції", яку уособлює, відповідно, "Партія регіонів" і Об'єднана опозиція.

У свою чергу, порівнюючи вибори до Верховної Ради з виборами до Державної Думи РФ, що пройшли в грудні 2012 р., головний науковий консультант CIS-EMO Станіслав Бишок відзначив необхідність переходу від емоційних суджень щодо виборів до точних, математичних методів аналізу результатів голосування.

Відзначимо, 3 жовтня директор CIS-EMO Олексій Кочетков презентує попередню доповідь місії на щорічній нараді Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі, яке пройде у Варшаві.

Читайте також: Місія спостереження за виборами в Україні не є політично заангажованою, - ОБСЄ

Нагадаємо. Вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.