ua en ru

Підстав для збільшення терміну ув'язнення Тимошенко за результатами звіту ТСК немає, - Кожем'якін

Підстав для збільшення терміну ув'язнення екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко за результатами звіту тимчасової слідчої комісії з питань підписання газових договорів з РФ в парламенті немає. Про це на брифінгу у ВР заявив голова фракції БЮТБ Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я маю право і стану захисником по справі 660 (щодо діяльності корпорації "Єдині Енергетичні Системи України"). Це дуже давня справа, її порушення СБУ і податковою ще раз доводить, що влада намагається прибрати Тимошенко як політичного конкурента. Хоча є рішення судів всіх інстанцій та Верховного суду про закриття справи, а усі фігуранти від Міністерства оборони РФ реабілітовані", - сказав Кожем'якін.

Він підкреслив, що "на наше глибоке переконання немає ніяких підстав для збільшення терміну ув'язнення Юлії Тимошенко на основі цього звіту".

Нагадаємо, ТСК з питань розслідування обставин підписання газових договорів між НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром" щодо наявності ознак державної зради в сфері економічної безпеки України була створена 17 березня 2011 року. До її складу входять 8 народних депутатів, а очолює парламентарій від фракції Партії регіонів Інна Богословська.