ua en ru

Ощадбанк виграв суд за бренд у російського Сбербанку

Ощадбанк виграв суд за бренд у російського Сбербанку Фото: Ощадбанк виграв суд за бренд у російського Ощадбанку

Суд заборонив російському банку використовувати бренд "Сбербанк"

Господарський суд Києва заборонив російському Сбербанку використовувати на території України бренд "Сбербанк". Таке рішення суд прийняв сьогодні, 18 квітня, передає прес-служба українського Ощадбанку.

Згідно з рішенням суду, також визнаються недійсними десять торгових марок Сбербанку. Крім того, російський банк позбавлений останнього доменного імені sberbank.ua.

"Ми відстояли законні інтереси Ощадбанку, а з ними і інтереси мільйонів українців, щоб вони не були введені в оману. Адже торгова марка "Сбербанк" належить виключно Державному ощадному банку України", - прокоментував рішення суду голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше український держбанк Ощадбанк подав апеляцію на рішення Госпсуду Києва від 10 серпня 2016.

15 січня 2016 "Ощадбанк" подав позов у Господарський суд Києва до ВАТ "Сбербанк Росії", в якому просить заборонити російському банку незаконно використовувати знак для товарів і послуг за зареєстрованим раніше "Ощадбанком" свідоцтва на знак для товарів і послуг та на фірмове найменування "Сбербанк".