ua en ru

"Ощадбанк" достроково погасив кредит рефінансування НБУ на 3 млрд грн

"Ощадбанк" достроково погасив кредит рефінансування НБУ на 3 млрд грн Фото: Андрій Пишний

Пишний констатує відновлення ресурсної бази "Ощадбанку"

ПАТ "Ощадбанк" достроково погасило кредит рефінансування Національного банку України (НБУ) на 3 млрд грн. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив голова правління банку Андрій Пишний, передає кореспондент РБК-Україна.

"В "Ощадбанку" ми зараз констатуємо відновлення ресурсної бази та істотне поліпшення ліквідної позиції", - зазначив Пишний.

За його словами, приріст термінових депозитів у гривні за серпень 2015 р. склав 117 млн ​​грн щодо фізосіб і 357 млн ​​грн щодо юросіб.

Крім цього, "Ощадбанк" знизив відсоткові ставки за депозитами в середньому на 0,5% річних, що сприятиме зменшенню вартості ресурсного портфеля банку і зменшенню вартості кредитування.

"Ощадбанк" є маркером стабільності у країні і задає основний напрям розвитку банківської системи. Упевнений, це стане додатковим позитивним сигналом для ринку з приводу зниження процентних ставок і подальшої стабілізації ситуації у країні ", - сказав Пишний.

Також "Ощадбанк" збільшив на 2,5 млрд грн обсяг вкладень у короткострокові депозитні сертифікати НБУ.

Зазначимо, що "Ощадбанк" почав погашати кредити рефінансування 2008-2009 років, пролонговані Нацбанком до 2020 року.

В цілому "Ощадбанку" залишилося погасити ще 15,5 млрд грн за кредитами рефінансування.

Нагадаємо, у 2014 р. "Ощадбанк" отримав близько 15 млрд грн рефінансування від НБУ, а разом з "Нафтогазом" - близько 20 млрд грн.