ua en ru

Восени у Європарламенті представлять звіт щодо виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Восени у Європарламенті представлять звіт щодо виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС Фото: Україна-ЄС (VGroysman%20twitter)

Україна окреслила три основні проблеми євроінтеграції

Восени 2018 року у Європейському парламенті буде представлений звіт щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Про це повідомила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з делегацією депутатів комітету у закордонних справах Європарламенту, передає "Урядовий портал".

"Це не просто добірка статистичної інформації, а детальний аналіз роботи, яку за останній рік проробила уся країна", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр-міністр поінформувала депутатів про те, що у лютому урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції презентував звіт про виконання Угоди про асоціацію за 2017 рік.

Директор урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина зазначила, що наразі існує три головні проблеми євроінтеграції: опір старої системи, часто нереалістичні строки, встановлені Угодою ще у 2007 році, а також завдання, впровадження яких неможливо розпочати без ухвалення парламентом законодавчих рамок.

Представники Європарламенту своєю чергою поцікавилися, чи може після виборів 2019 року з’явитися загроза євроінтеграційній політиці Україні з боку популістичних сил та як процес зближення з ЄС сприймається в регіонах.

Віце-прем’єр-міністр погодилася, що з наближенням виборів активізуються популісти, які часто маніпулюють даними та дезінформують населення, і це підсилюється російською пропагандою. Тому Уряд започаткував програму інформування населення про євроінтеграцію.

"Маємо винести євроінтеграцію за рамки політичної боротьби", - додала Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, під час нещодавнього візиту в Україну комісар ЄС з питань внутрішнього ринку, промисловості та підприємництва Ельжбета Беньковська наголосила, що Україна та Євросоюз мають посилити співпрацю у низці сфер, зокрема у промислових та галузевих питаннях.

Також Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляла раніше, що Україна не встигає виконати в цьому році всі вимоги Угоди про асоціацію з ЄС, які повинні були бути виконані ще в 2016-2017 роках.