ua en ru

Облога лівійського Сірту увійшла у фінальну стадію, - ПНР

Облога Сірту, рідного міста Муаммара Каддафі, увійшла у фінальну стадію. Таку заяву зробили сьогодні командувачі підрозділами військ Перехідного національної ради (ПНР) Лівії, передає Al Jazeera.
Збройні сили ПНР проводять бомбардування міста, щоб послабити його оборону. Вогонь ведеться по позиціях військ, вірних Каддафі. У той же час збройні сили ПНР намагаються уникнути жертв серед мирного населення Сірту. У місті ще залишилися мирні жителі, вірні М. Каддафі і відмовляються покинути Сірт. В цілому, за підрахунками опозиції, в місті знаходяться близько 800 військових і 400 мирних жителів.
З лютого 2011р. в Лівії йде громадянська війна між прихильниками Каддафі і його противниками, які створили ПНР і оголосили його законною владою в країні. На боці останніх після резолюції Ради Безпеки ООН у конфлікт втрутилося НАТО. Наприкінці серпня за підтримки Північноатлантичного альянсу сили ПНР взяли столицю країни Тріполі. Цей орган влади визнали легітимним більше 60 держав світу, включаючи Росію.
Після падіння влади Каддафі в Тріполі сам він зник у невідомому напрямку. Сірт і Бені-Валід - єдині міста, що знаходяться під контролем вірних йому сил.