ua en ru

Організований Пінчуком сніданок в Давосі може використовувати російська пропаганда, - Климпуш-Цинцадзе

Організований Пінчуком сніданок в Давосі може використовувати російська пропаганда, - Климпуш-Цинцадзе Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе

Климпуш-Цинцадзе не поїде на форум в Давос

Організований Віктором Пінчуком сніданок в Давосі може використовувати російська пропаганда. Про це у своїй сторінці у Facebook повідомила віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Так, Климпуш-Цинцадзе повідомила, що спочатку планувала відвідати форум. Зокрема для того, щоб заявити про позицію України на міжнародному майданчику, разом з тим, зважаючи на російську пропаганду, вирішила від поїздки відмовитися.

"Стало зрозуміло, що тези цього так званого "мирного плану" вже взяла на озброєння російська пропаганда. Вона намагається демонструвати, ніби-то частина української еліти готова відмовитися і від Криму з Донбасом, і від інтеграції в ЄС і НАТО заради примирення з агресором. Це робиться, щоб поставити під сумнів нашу єдність. І це все - напередодні можливої зустрічі Путіна і Трампа", - написала вона.

Климпуш-Цинцадзе допускає, що РФ планує показати, що Україна такий варіант може розглядати і навіть погодитися на нього.

"Враховуючи все це, український сніданок може бути використаний для легітимізації цієї дискусії. А тому сам факт моєї участі у ньому може виглядати як частина цього процесу. І найголовніше - за моїм відчуттям переважна більшість українського громадянського суспільства не дає мені мандату на представлення позиції України саме на цьому заході. Після таких роздумів і вирішила відмовитися від поїздки", - додала вона.

Дійсно збиралася їхати у Давос та брати участь в українському сніданку, який організує Фонд Пінчука. Рішення їхати було ...

Опубліковано Ivanna Klympush-Tsintsadze 16 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко поїде на форум у Давосі.