ua en ru

Організація по забороні хімічної зброї знову відвідала сирійську Думу для збору зразків

Організація по забороні хімічної зброї знову відвідала сирійську Думу для збору зразків Фото: ОЗХО (flickr.com/opcw)

Місія ОЗХО змогла отримати нові зразки для аналізів

Місія ОЗХО в середу побувала на ще одному місці передбачуваної хімічної атаки в сирійському місті Дума. Про це йдеться в прес-релізі, поширеному організацією, передає Reuters.

Зокрема, згідно отриманої інформації, експерти змогли зібрати зразки на другому місці в Думі, де імовірно була проведена химатака.

"Сьогодні місія ОЗХО відвідала другий район Думи. Експерти зібрали зразки на цьому місці (де 7 квітня імовірно була проведена химатака - ред.). Разом з іншими, ці зразки будуть передані в лабораторію ОЗХО в Рейсвейк", - наголошується в документі.

У зв'язку з перевіркою і аналізом зібраних зразків у ОЗХО планують продовжити розслідування інциденту в Сирії.

"Місія ОЗХО по виявленню фактів продовжить проводити незалежне і неупереджене розслідування, засноване на опитуваннях людей, що мають відношення до інциденту - ред.), на даних, зібраних в ході відвідувань місць, аналізі зібраних зразків, а також на інших зібраних матеріалах та інформації", - підкреслюється в прес-релізі.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в суботу минулого тижня фахівці ОЗХО посетили одне з місць передбачуваної химатаки в сирійському місті Дума і зібрали зразки.

"Група місії по встановленню фактів ОЗХО сьогодні відвідала одне з місць у Думі, щоб зібрати зразки для проведення аналізу в зв'язку з передбачуваним застосуванням хімічної зброї 7 квітня ", - говорилося в повідомленні ОЗХО.