ua en ru

Організатори пікету під СБУ назвали задовільною реакцію правоохоронців

Організатори пікету під СБУ назвали задовільною реакцію правоохоронців

Активісти, які сьогодні проводили пікет під стінами СБУ, задоволені реакцією правоохоронців на мітинг. Про це заявив організатор акції Олексій Стельмашенко.

"Сьогодні ми вийшли під стіни СБУ висловити невдоволення тим, що кримінальні справи щодо екс-міністра Присяжнюка закриті органами прокуратури. У нас були дуже жорсткі вимоги. До нашого здивування, нас запросили всередину висловити все, що ми думаємо про фактичне припинення розслідування з боку органів прокуратури злочинів режиму Януковича. Після того, як ми побачили, яку роботу виконали працівники управління по боротьбі з корупцією, ми зрозуміли, наскільки безпідставними були наші вимоги в частині відставки керівництва управління. Тепер у нас немає сумніву, що він буде притягнутий до відповідальності", - заявив Стельмашенко.

Як стверджують мітингувальники, крім відновлення кримінальних справ по Миколі Присяжнюку, вони також наполягають на притягненні до відповідальності колишнього керівництва ГПУ, при якому кримінальні справи були закриті.

"Кримінальні справи по Присяжнюку були закриті при Яремі і Даниленку. Цікаво, чому вони тоді не вийшли до суспільства і публічно не сказали, що у ГПУ немає претензій до міністра, що награбував мільярди?", - заявив Олексій Стельмашенко.

"Очевидно, що норми кримінального законодавства в розрахунок взагалі не бралися", - додав він.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомляли, що за закриття всіх кримінальних справ по Миколі Присяжнюку активісти вже пікетували ГПУ.