ua en ru

Організатори "Євробачення" ввели нові правила після проведення конкурсу в Україні

Організатори "Євробачення" ввели нові правила після проведення конкурсу в Україні Фото: Євробачення

Національні мовники тепер не повинні будуть включати в свої делегації осіб, яким обмежено в'їзд в країну

Організатори "Євробачення" внесли ряд змін до регламенту після проведення конкурсу в Україні. Про це йдеться в повідомленні на сайті Європейського мовного союзу.

"Безсумнівно, конкурс пісні Євробачення-2017 в Києві затьмарили кілька небажаних інцидентів, багато з яких ледь не змусили перенести захід за межі приймаючої країни - України. Через це довелося внести низку змін і поправок до регламенту майбутніх конкурсів", - йдеться в повідомленні організаторів.

Повідомляється, що згідно з новими правилами, національні мовники тепер не повинні будуть включати в свої делегації осіб, яким обмежено в'їзд у країну - господарку Євробачення.

Рішення було прийнято у зв'язку з інцидентом навколо російської конкурсантки Юлії Самойлової. Співачці заборонили в'їзд на Україну за те, що вона виступила з концертом в Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова правління Національної громадської телерадіокомпанії України (НОТУ) Зураб Аласанія назвав суму штрафу, накладеного на Україну через недопуск Російської Федерації до участі в пісенному конкурсі "Євробачення-2017". Він підкреслив, що розглядався також варіант усунути Україну від участі у майбутніх конкурсах на рік або більше, однак було прийнято рішення обмежитися штрафними санкціями.