ua en ru

Організатора референдуму в Щасті за приєднання до "ЛНР" засудили до 7 років в’язниці

Організатора референдуму в Щасті за приєднання до "ЛНР" засудили до 7 років в’язниці Фото: Щастя (schastye-rada.gov.ua)

Вирок обвинуваченому було оголошено заочно

За посягання на територіальну цілісність і недоторканість України Новоайдарський районний суд Луганської області до семи років в’язниці засудив громадянина Олександра Кублицького. Чоловік був організатором референдуму в Щастя за приєднання до "ЛНР", повідомляє "Судовий репортер" з посиланням на вирок суду.

Зазначається, що вирок обвинуваченому було оголошено заочно.

Слідством встановлено, що чоловік був серед організаторів так званого референдуму про підтримку самостійності "Луганської Народної Республіки". Під час референдуму чоловік обіймав посаду "голови територіальної виборчої комісії" у місті Щастя.

Відомо, що свідчення проти Коблицького дали інші учасники "виборчої комісії", а також до них приєднався депутат міськради Щастя.

За інформацією свідків, Кублицький займався організацією референдуму, зокрем домовлявся про оренду приміщень, агітував на мітингах за "ЛНР", коригував свої дії із "владою".

Інші свідки повідомили, що "голова тервиборчкому" був їм відомий як місцевий підприємець. Чоловік мріяв отримати посаду у "мерії" міста, а також увійшов до складу групи "Ополчення м. Щастя".

Сам обвинувачений на засідання суду не з'являвся, тож вирок було оголошено заочно. Чоловік розпочне відбувати покарання одразу після затримання.

Зазначимо, що місто Щастя Луганської області перейшло під повний контроль української влади 4 червня 2014 року.

Нагадаємо, у Луганській області правоохоронці завершили досудове розслідування та направили до суду десять обвинувальних актів по кримінальним провадженням щодо так званих "силовиків" терористичної організації "ЛНР".