ua en ru

З початку року виконавча служба забезпечила виплату 1,7 млрд гривень аліментів

З початку року виконавча служба забезпечила виплату 1,7 млрд гривень аліментів Фото: Сергій Шкляр (wikimedia.org)

Також стягнуто 265 млн гривень заборгованості по зарплаті

З початку 2017 року Державна виконавча служба Міністерства юстиції забезпечила виплату 1,7 млрд гривень аліментів. Про це, презентуючи результати роботи відомства за 9 місяців цього року, повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, передає прес-служба Мін’юсту.

Зазначається, що з початку року забезпечено сплату 1,7 млрд гривень аліментів на користь більше 500 тисяч дітей. Найбільші суми стягнуто з боржників у Дніпропетровській, Донецькій та Полтавській областях.

Також стягнуто 265 млн гривень заборгованості із зарплати.

"На початку 2015 року примусового стягнення невиплаченої заробітної плати потребувало понад 30 тисяч громадян. Сьогодні ця кількість становить 16 тисяч громадян. Це свідчить про те, що в роботі органів державної виконавчої служби питання стягнення заборгованості із заробітної плати є одним з пріоритетних", - зазначив Шкляр.

Він також повідомив, що державні виконавці в цьому році повернули до державної та комунальної власності 331 земельну ділянку загальною площею 21 тис. га.

Нагадаємо, у вересні міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Мінюст протягом місяця має розробити роз'яснювальну програму і зміни до законодавства, які посилять відповідальність для недобросовісних батьків-чоловіків за несплату аліментів і неучасть у вихованні дітей.