ua en ru

У ОПЗЖ назвали економічну політику влади обманом виборців

У ОПЗЖ назвали економічну політику влади обманом виборців Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

"Опозиційна платформа - За життя" вимагає провести реструктуризацію зовнішніх боргів

Кабінет міністрів повинен публічно прозвітувати перед парламентом про параметри нового Меморандуму, який українська влада підписала з Міжнародним валютним фондом, і розкрити всі взяті Україною зобов'язання.

Про це йдеться в заяві на сайті "Опозиційної платформи - За життя", передає РБК-Україна.

"Підписання меморандуму - це здача національних інтересів і капітуляція перед економічною кризою. "Опозиційна платформа - За життя" пропонує альтернативний курс", - зазначили в політсилі.

У заяві наголошується, що під виглядом нових зобов'язань влада зможе продовжити медреформу Уляни Супрун, підвищити пенсійний вік, збільшити тарифи, підняти податки тощо.

У ОПЗЖ відзначають, що це зовсім інша програма, з якою Володимир Зеленський йшов на вибори.

"Сьогодні вже цілком зрозуміло, що не український народ, а МВФ є тим справжнім господарем, чиї інтереси влада готова захищати. Перекладати весь тягар кризи на плечі людей і догоджати іноземним кредиторам - це і є вся їхня економічна політика", - вважають в політсилі.

Представники партії наголошують, що реалізація подібних заходів в умовах епідемії і кризи призведе до колапсу національної економіки, руйнування українських підприємців і тотального зубожіння українських громадян.

"Ми заявляємо про неприпустимість зовнішнього управління країною, обмеження конституційних прав громадян на вимогу зовнішніх кредиторів. Вимагаємо зупинити торгівлю національним суверенітетом і незалежністю українських судів", - заявили в партії.

Водночас, "Опозиційна платформа - За життя" вимагає провести реструктуризацію зовнішніх боргів, забезпечити стимулювання національної економіки та допомогу українським сім'ям, завершити процес мирного врегулювання конфлікту на Донбасі і направити гроші на інвестиції в економіку і соціальну сферу.

"Сьогодні - це єдина програма, яка відповідає національним інтересам і сподіванням українських громадян! Ми будемо домагатися, щоб вона була реалізована", - резюмували в політсилі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада директорів Міжнародного валютного фонду поки не включив питання про схвалення 18-місячної програми Stand-By для України обсягом 5 млрд доларів. Цей орган повинен прийняти остаточне рішення по програмі.