ua en ru

ОПЗ повинен бути проданий іноземному інвестору, - Абромавічус

ОПЗ повинен бути проданий іноземному інвестору, - Абромавічус Фото: Одеський припортовий завод

Кабмін висуває ряд вимог до покупців Одеського припортового заводу

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус вважає, що Одеський припортовий завод (ОПЗ) повинен бути проданий стратегічному іноземному інвестору. Про це він заявив під час робочого візиту в Одеську область, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Перші два підприємства, тобто Центренерго і Одеський припортовий завод, повинні бути продані тільки стратегічним іноземним інвесторам. Приватизація є частиною реформи державного сектору економіки, яка зменшить втручання в неї держави, приверне приватні інвестиції в розвиток підприємств і збільшить податкові надходження до держбюджету", - повідомив Абромавічус.

Абромавічус повідомив, що професійні радники допоможуть провести передпродажну підготовку підприємства та об'єктивно оцінити його вартість.

Міністр зазначив, що всі потенційні інвестори повинні отримати рівний доступ до інформації про підприємство для реальної оцінки його інвестиційної привабливості. Уряд, у свою чергу, буде мати ряд вимог до майбутнім власникам компанії, які будуть стосуватися збереження профілю підприємства, екологічного і соціального факторів.

Нагадаємо, Кабмін продовжив приватизацію акцій "Одеського припортового заводу" до 30 вересня 2015 р.

ФДМУ оцінює вартість ОПЗ не менше, ніж на 0,5 млрд дол.