ua en ru

Досвід Медведчука як кризового менеджера виявився затребуваним в переговорному процесі, - Загородній

Крім Медведчука і Кучми в Україні більше немає політиків, які б мали достатній досвід, політична вагу, яким би довіряли на сході країни і прислухалися в центрі. Таку думку висловив член виконкому громадського руху "Український вибір" Юрій Загородній, розмірковуючи про роль Віктора Медведчука в переговорному процесі на сході України

Також Загородній прокоментував заяву ОБСЄ про те, що лідер "Українського вибору" на переговорах нібито представляє ДНР і ЛНР. "Медведчук чітко дав зрозуміти, що він вів переговори з представниками ДНР і ЛНР, а не представляв їх інтереси. ОБСЄ посилається на міністра інформації ДНР". Дивно, що вони не звернулися до самого Медведчука або Кучми.

Думається, що дане непорозуміння слід списати на труднощі перекладу або сильне напруження учасників переговорів", - зазначив він.

Пропозицію Ангели Меркель зробити Медведчука офіційним представником на переговорах Загородній пов'язує з "давньою традицією української політики" - у складні періоди історії залучати до вирішення питань державної ваги Віктора Медведчука як ефективного управлінця і кризового менеджера.

"Так було у 2000 році під час "оксамитової революції", так було в 2002-му, так було у 2004-му під час "помаранчевого" Майдану. Ось і сьогодні, коли ситуація вийшла з-під контролю, досвід Віктора Медведчука виявився затребуваним. Як би не критикували його конкуренти, слід визнати: тільки він погодився взятися за таку невдячну справу, як розчищення авгієвих стаєнь загрузлої в кризі України", - підкреслив Загородній.