ua en ru

Опубліковано останнє звернення сенатора Джона Маккейна

Опубліковано останнє звернення сенатора Джона Маккейна Фото: Джон Маккейн (yatsenyuk.org.ua)

Політик закликав американців "не ховатися за стінами" й розкритикував політику Трампа

У Капітолії штату Аризона (США) колишній керівник передвиборчої кампанії Джона Маккейна Рік Девіс зачитав його остання звернення. Про це повідомляє BBC.

В останньому зверненні Джон Маккейн запевнив, що вони допомогли визволити від тиранії та бідності більше людей ніж колись в історії. Разом з тим він заявив, що "ми послаблюємо нашу велич, коли ми плутаємо наш патріотизм з міжплемінною ворожнечею, що посіяла обурення та ненависть й насильство у всіх куточках земної кулі"

"Ми послаблюємо її, коли ховаємось за стінами, а не руйнуємо їх, коли ми сумніваємося в силі наших ідеалів, замість того, щоб довірити їм бути великою силою для змін, якою вони завжди були", - додав політик.

Також він закликав народ США не впадати у відчай через існуючі труднощі, бо "ми ніколи не здаємося, ми не ховаємося від історії, ми творимо історію".

Рік Девіс повідомив, що на церемонії прощання з виступами будуть присутні екс-президенти Джордж Буш-молодший, що був суперником сенатора на праймеріз республіканців у 2000 році, а також Барак Обама, який був суперником Маккейна на президентських виборах у 2008 році.

Дональд Трамп не відвідає церемонію прощання. Адміністрацію президента США буде представляти віце-президент Майкл Пенс.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у США помер сенатор Маккейн. У віці 81 року помер сенатор Джон Маккейн, у якого була діагностована пухлина мозку.