ua en ru

Опубліковані списки полонених є некоректними, - Савченко

Опубліковані списки полонених є некоректними, - Савченко Фото: Савченко назвала опубліковані списки полонених некоректними

Списки полонених повинні були бути надані всім світовим політикам

Списки полонених, які були нещодавно опубліковані, зараз є вже некоректними. Про це заявила народний депутат України Надія Савченко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Списки повинні бути доповненими, вони не є на даний момент коректними, так як інформація збиралася протягом 9 місяців, вона в основному вже застаріла. Її потрібно перевіряти і всім світом зібрати це буде набагато легше", - повідомила Савченко.

Вона також пообіцяла надати запити у відповідні силові структури з метою дізнатися, чи ведеться в кожному підрозділі і відповідній силовій структурі список втрат.

"І якими вони є - без вісті зниклими або загиблими, скільки з них отримали поранення. Далі я дам запити і буду співпрацювати, і до того співпрацювала з Червоним Хрестом. У них є свій статут, вони за своїм статутом інформацію не розголошують, але вони долучають мою інформацію, і вони так само роблять усе для того, щоб люди були обмінені, так само з ОБСЄ", - додала Савченко.

Публікація списків полонених змусила державу працювати над їх звільненням

Нардеп вважає, що списки полонених повинні були бути надані всім світовим політикам, і в першу чергу "нормандській четвірці".

"У подальшому, дійсно, ці списки повинен був президент України послати всім президентам, їх потрібно було розповсюдити серед світових політиків і сказати, що це ті люди, поіменно, які йдуть по обміну в мінських домовленості, в першу чергу, ці списки повинні бути спрямовані "нормандській четвірці ", і чому Росія досі не виконала ці умови Списки не є точними на даний момент, але вони будуть уточнюватися", - повідомила вона.

Крім цього, Савченко вважає, що публікація списків полонених змусила державу працювати над звільненням українців з полону.

"Всі служби, які підтримують або підпорядковані президенту, вони не можуть говорити про моїх діях добре, вони завжди будуть критикувати. Але, принаймні, це змішує людей говорити, це змушує людей працювати", - додала Савченко.

Нагадаємо, ДНР допускає затягування обміну полоненими у зв'язку з публікацією списків Савченко.