ua en ru

Опубліковано звіт щодо ситуації у Криму за поточний рік

Опубліковано звіт щодо ситуації у Криму за поточний рік Фото: прапор кримських татар (facebook.com/ayshe.umerova)

Поширеною практикою стало застосування тортур

Опубліковано звіт щодо ситуації в окупованому Криму за поточний рік. Звіт підготувала громадська організація "Крим.SOS".

"Все більших масштабів набирає використання адміністративного законодавства для боротьби з нелояльним до де-факто влади цивільним населенням, а також використання таких практик як тортури для вербування до співпраці з російськими спецслужбами", - йдеться у звіті.

Повідомляється, що в 2017 були винесені 10 обвинувальних вироків за політично вмотивованими кримінальними справами.

Надзвичайну стурбованість викликає стан здоров'я затриманих Бекіра Дегерменджі та Асана Чапуха: "Дегерменджі, який страждає на астму та має третю групу інвалідності, через ненадання медичної допомоги потрапив до реанімації з набряком легенів. Чапух в ув'язненні переніс мікроінсульт, у нього відняло ліва частину тіла, належна допомога також не надається ".

Також повідомляється, що у грудні не менше 4 людей стали жертвами політично мотивованого адміністративного переслідування, відбулося 3 незаконних обшуки та 1 незаконне затримання, 1 людина була видворена за межі Криму.

Поширеною практикою стало застосування тортур.

свели отчет за уходящий 2017 год в области нарушений прав человека в Крыму. - были вынесены 10 обвинительных приговоро...

Опубліковано Тамилою Ташевою 29 грудня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні, 29 грудня голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат з фракції Блок Петра Порошенка Рефат Чубаров повідомив про те, що у російських СІЗО б'ють кримських політв'язнів Емір-Усеіна Куку та Вадима Сірука.