ua en ru

Оптимізація промполітики вимагає змін в структурі держуправління України, - експерт.

Реалізація ефективнішої промислової політики вимагає реформування структури органів державного управління в Україні, заявив директор Інституту проблем національної безпеки при РНБО України Володимир Горбулін, пише "Дзеркало тижня". "Ліквідація структурної незбалансованості промисловості і усунення погроз національним інтересам і безпеці вимагають впровадження нової структури державного управління. Мова йде, по-перше, про поєднання функцій державного управління у сфері промисловості і торгівлі, по-друге, про створення такої системи державного управління, яка б забезпечила системний підхід до завдань промислової, військово-технічної і військово-промислової політики держави", - відзначив експерт.

На думку В.Горбуліна, функції державного управління у сфері торгівлі повинно виконувати Міністерство промполітики. Крім того, він пропонує підвищити роль державних агентств у сфері управління державним майном.

Першочерговим завданням, на його думку, є створення Національного космічного агентства і Нацагентства оборонної промисловості.