ua en ru

Опитування: 40% жителів Донбасу не хочуть голосувати на місцевих виборах

Опитування: 40% жителів Донбасу не хочуть голосувати на місцевих виборах Фото: вибори

Найбільша готовність голосувати у жителів Західної України, найменша - у неокупованому Донбасу

Взяти участь у місцевих виборах в жовтні 2015 р. висловили готовність 68% опитаних українців, найменше мають намір голосувати жителі неокупованій частині Донбасу, де 50% висловили таку готовність, а 40 % від участі у виборах відмовилися. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва" та соціологічною службою Центру Разумкова, передає "Дзеркало тижня".

Найвищу готовність брати участь у виборах висловили жителі Західного (76%), Східного (75,5%) і Центрального (70%) регіонів. Дещо меншу явку можна очікувати в Південному регіоні (61%).

Згідно з опитуванням, значна частина тих українців, хто висловив готовність взяти участь у виборах, або не визначилися, за представника якоїсь партії віддадуть свій голос (23%), або принципово не будуть вибирати певного кандидата, незалежно від його партійності (16%).

Серед загальної кількості українських виборців 14,4% відповіли, що схильні проголосувати за кандидата від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", 9% - від партії "Самопоміч", 7,5% - від партії "Опозиційний блок", 7,3% - від Радикальної партії Олега Ляшка, 6,9% - від партії "Батьківщина", 4 % - від партії "Правий сектор".

Опитування проводилося з 22 по 27 липня 2015 року серед 2011 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори 6 серпня.