ua en ru

Опитування у Великобританії: більшість британців можуть проголосувати за вихід із ЄС

Опитування у Великобританії: більшість британців можуть проголосувати за вихід із ЄС Фото: згідно з онлайн-опитуванням, більшість британців не хочуть залишатися в Євросоюзі

Основна проблема супротивників виходу з Євросоюзу - їхня позиція популярна серед найменш схильних до голосування громадян

За вихід Великобританії з Євросоюзу виступають 43% громадян, а за те, щоб залишитися в ЄС, - 39%. Про це свідчать результати відповідного онлайн-опитування, проведеного компанією Opinium, передає The Guardian.

Повідомляється, що 18% виборців ще не визначилися, як голосуватимуть на майбутньому референдумі, 1% - відмовилися відповідати на запитання.


Більшість з тих, хто ще не вирішив, чи варто залишатися у ЄС, після додаткових питань пояснили, що схиляються до збереження членства в Євросоюзі.

Як зазначає видання, соціологи у приватних розмовах визнають, що основною проблемою для супротивників виходу з Євросоюзу є те, що їхня позиція найбільш популярна у молодих людей - групи, найменш схильної голосувати.

Згідно з опитуванням, 53% респондентів у віці від 18 до 34 років сказали, що підтримують перебування у ЄС, і лише 29% висловилися за вихід. Однак тільки 52% опитаних у цій віковій групі впевнені в тому, що візьмуть участь у референдумі.

Нагадаємо, референдум з питання збереження Великобританією членства в Євросоюзі, призначений на 23 червня 2016 року, може стати причиною перенесення дати проведення саміту європейських держав у червні.